motor helm

Eén van de belangrijkste onderdelen van je outfit om met de motor te gaan rijden is ongetwijfeld de motorhelm waarover je beschikt. Het spreekt voor zich dat de belangrijkste functie van de helm is om ervoor te zorgen dat je hoofd wordt beschermd op het ogenblik dat je ten val komt. Voor heel wat mensen geldt dat ze vermoeden dat de ene helm gewoon ook de andere is. Dat is echter niet juist. Bij het vergelijken van de verschillende helmen op de markt zullen er dan ook meteen een aantal duidelijke verschillen merkbaar worden. Benieuwd om welke verschillen het dan precies gaat? Dan is het zeker een aanrader om verder de onderstaande informatie door te blijven nemen.

Wanneer past een motorhelm perfect?

Eén van de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het kopen van een motorhelm heeft te maken met de pasvorm waar deze over dient te beschikken. Het is dan ook altijd zeer belangrijk om goed de helm te passen voordat je tot aankoop over gaat. Voor een helm voor op een motor geldt dat ze goed zit wanneer ze nergens knelt en wanneer de hoofdhuid mee beweegt wanneer de helm wordt bewogen. Dat geldt voor alle duidelijkheid niet voor de wangen. Deze dienen altijd correct aangesloten te blijven zitten. Voor elke helm voor op de motor die in Europa wordt verkocht geldt dat ze goedgekeurd moet zijn volgens de ECE norm.

Waar rekening mee houden voor wat de binnenvoering betreft?

Voor de binnenvoering van een motorhelm geldt dat ze niet alleen uitwasbaar, maar ook vervangbaar dient te zijn. In het bijzonder voor de zogenaamde wangstukken geldt dat ze eenvoudig verwijderd en dus vervangen moeten kunnen worden. Dat is het gevolg van het feit dat deze onderdelen van de binnenkant van de helm er bekend om staan aanzienlijk sneller te zullen slijten. Dit is het gevolg van het frequent op en af zeten van de helm, maar ook het feit dat elke mens een andere zuurgraad heeft speelt op dit vlak een niet onbelangrijke rol. In ieder geval is het zo dat experten vaak adviseren om een helmmuts te dragen onder een helm. Op deze manier kan er in ieder geval voor gezorgd worden dat de levensduur waar motorhelmen over beschikken aanzienlijk verlengd kunnen worden.

Let op de aanwezigheid van een pinlock!

Bij het vergelijken van de verschillende motorhelmen die op de markt zijn terug te vinden is het zo dat je ook altijd de nodige aandacht zal willen besteden aan het al dan niet aanwezig zijn van een zogenaamde pinlock. Het betreft hier een viziertje met flexibele eigenschappen welke aan de binnenkant van het helmvizier wordt aangebracht. Op deze manier wordt als het ware een dubbelglas idee gecreëerd. Het belangrijkste voordeel dat hieraan verbonden is, is terug te vinden in het feit dat een beslagen vizier op deze manier voor altijd tot het verleden zal behoren. Het hoeft niet gezegd dat dit een zeer belangrijk voordeel is waar je van bent verzekerd bij het aanschaffen van een motorhelm uitgerust met een pinlock.

Comments are disabled.