raamdecoratie

Heb je net een erker in je huis laten maken, en vraag je je nu af hoe je raamdecoratie kunt aanbrengen die praktisch zijn voor je erker? Of heb je er al jarenlang een en wil je er graag nieuwe raamdecoratie voor aanschaffen? In beide gevallen kan het een uitdaging zijn om raamdecoratie voor je erker uit te zoeken, en er is geen zekere oplossing die in elke erker werkt.

Gordijnen

Gordijnen zijn een veelzijdige keuze voor erkers. Gordijnen ophangen aan erkers kan lastig zijn vanwege de hoeken die ontstaan doordat drie ramen een glazen eenheid vormen die naar buiten steekt. Ondanks de uitdagingen zijn gordijnen het overwegen waard vanwege de vrijwel eindeloze mogelijkheden voor lengte, kleur en stofdikte.

Wist je dat er speciaal voor erkers ontworpen gordijnroedes bestaan? Gespecialiseerde roedes kunnen het gemakkelijker maken om gordijnen op te hangen die het verfijnde, op maat gemaakte uiterlijk opleveren waar je ongetwijfeld naar op zoek bent. Maar zelfs met op maat gemaakte roedes kun je het ophangen van gordijnen aan erkers het beste overlaten aan professionals. Aan de andere kant, als je erker een ingebouwde bank heeft of openslaande ramen heeft, zijn gordijnen misschien niet de beste behandeling. Het sluiten neem namelijk het hele aspect van je erker weg.

Extra raambekleding voor erkers

Het uitrusten van je erker met houten jaloezieën is een andere manier om een klassieke uitstraling voor je hele erker te krijgen. Als je voorkeur meer uitgaat naar rolgordijnen of vouwgordijnen is dit ook geen verkeerde optie voor je erker. Ze sluiten namelijk mooi aan op mekaar. Het enige nadeel wat hieraan vastzit is dat je drie aparte raamdecoraties monteert i.p.v. één geheel zoals bij de gordijnen.

Comments are disabled.